Makettezés

Repülőgép-makettépítő blog

jún 30

Ezeket a válaszokat küldtétek a kérdőívre

Nagyon sok érdekes javaslatot, kérdést írtatok arra vonatkozóan, hogy milyen témák legyenek a blogon. Ezek közül néhányra már most meg tudom mondani, hogy lesz vagy nem lesz.

» tovább olvasom

jún 05

Eduard 1:144 Spitfire Mk.IXc

Szegecseléssel, maratott réz pilótafülkével, vákuum kabintetővel, nyitott féklapokkal és némi scratch-el fűszerezett 144-es Spitfire, igazi angol teáscsészében tálalva.

» tovább olvasom

máj 14

Dragon 1:144 A-6E Intruder – Bogárképű betolakodó

Legalább 6 évig vadásztam erre a kitre, mire sikerült hozzájutnom és megépíthettem újra. Jó 20 évvel ezelőtt megcsináltam már, csak azzal történt egy s más...

» tovább olvasom

ápr 17

Platz 1:144 F/A-18C – Kabát a gombokhoz

Két F/A-18C Platz makett készült el, az egyik dobozból, a másik gyanta kiegészítőkkel és extra matricákkal. Az egyik Hornet festéséhez textúrázó stencilt is használtam.

» tovább olvasom

nov 27

Makettező tervek 2024-re

Minden évben meg szoktam tervezni, hogy nagyjából miket szeretnék megépíteni a következő évben és ezeket a terveket jó 80% körüli arányban meg is valósítottam. Kivéve 2023-ban.

» tovább olvasom

okt 25

A zöld festés kihívása

Egy 10 napos makettépítő kihívás keretében megkíséreltük az egyszínű zöld felületek monotonitását életre kelteni.

» tovább olvasom

aug 24

Lehetetlen festés side projekt: TS-11 Tęcza

Fotókat kerestem egy TS-11-es Iskra festéséhez és eközben találtam rá erre a szétdekorált, egykor 1222-es oldalszámot viselő gépre. Azonnal beleszerettem és a hiányzó mintát Feleségem egyik festményének másolatával pótoltam ki.

» tovább olvasom

aug 24

Szikrát kaptam: Arma Hobby 1:72 TS-11 Iskra

Egy hónap alatt három különböző szintű makettet is megépítettem a Lengyel légierő nem túl népszerű TS-11 Iskra gyakorlógépéből.

» tovább olvasom

aug 16

S-Model 1:72 BRDM-2 – „Tahrir! Tahrir! Tahrir!”

A szovjet BRDM-2 könnyű páncélozott felderítő jármű megépítésének apropóját az adta, hogy a békéscsabai Kőrös kupán 2023-ban kiemelt versenykategória a Jom kippuri háború.

» tovább olvasom

júl 30

Walkaround: Mi-2 helikopter közelről

Az AVIÁTOR Repüléstörténeti Alapítványnak köszönhetően egyszerre két Mi-2-est is meg tudtam nézni és alaposan körbefotózni.

» tovább olvasom