Makettezés

Repülőgép-makettépítő blog

27 júl

★ VÖRÖS JÚNIUS ★ csoportos makettépítés

Írta: Címkék:

Nyár közepére szerveztük a ★ VÖRÖS JÚNIUS ★ elnevezésű csoportos makettépítést. Ennek a lényege az volt, hogy egy hónap alatt mindenki összerakjon egy-egy szovjet/orosz vagy ukrán gyártmányú jármű vagy harceszköz makettjét.

Ez lehetett egy már megkezdett, vagy bontatlan készlet is, és méretaránybeli megkötés sem volt.

Az építésre negyvenen neveztek összesen ötven makettel és ebből 16 el is készült a kitűzött határidőn belül. Ketten is voltak, akik (fejenként) két makettet is befejeztek.
Volt, aki az esemény keretén belül készült el élete első önálló makettjével.

A nevezett makettek között magasan a legnépszerűbb (48%) volt az 1:72 méretarány, ezt követte az 1:48 (22%) és az 1:35 (20%). Elvétve volt még 1:144 és 1:720 is.
Ebből lehetett is már következtetni, hogy a legtöbben (62%) repülőgéppel vagy helikopterrel neveztek. Járművek és harcjárművek együtt 36%-ban jelentek meg és volt egyetlen hajó is.

A polgári kategória képviseltette magát az indulók közt, de a sci-fi makettek és figurák kimaradtak ebből.

A csoportos építés alatt befejezett makettek:

Én az Eduard „dual combo” UTI készletét építettem meg, amelynek dobozában nem egy, hanem kettő MiG-15-ös volt. Az iraki gép elkészült időben, a második (a magyar festésű) Fagot viszont nem kevesebb, mint 4 nappal az esemény után készült el.
Ezek építéséről egy önálló cikk is készült a blogra: makettezes.hu/eduard-144-mig-15uti-magyar

Csak a határidő letelte után fejezte be Székely Roland 1:72-es ICM I-153 makettjét, így Roland sajnos nem kapott oklevelet, de a kész gépet látnotok kell, mert nagyon mutatós:

Aki most nem fejezte be a munkáját, az sem szomorkodott, hiszen ennek az eseménynek igazából nem is az volt a lényege, hogy mindenáron elkészüljön valami, hanem az, hogy (ha csak virtuálisan is, de) együtt legyünk és közösen csináljunk valamit. Beszélgessünk, haverkodjunk a másikkal, tanuljunk, inspirálódjunk a többiektől.

A következő kihívás az október 10-én induló 10 napos építés lesz, melynek témáját egyelőre még homály fedi, de aki fel van iratkozva a blogra, az elsőként fog tudni róla.

Ha szeretnéd követni ezt a blogot, azt megteheted a Facebook-on vagy Instagram-on is, de a legjobb, ha az email címeddel feliratkozol a friss posztokra. Előre is köszönöm, hogy feliratkozol a blogomra:
Iratkozz fel

Nézd meg ezeket is: