Makettezés

Repülőgép-makettépítő blog

04 jún

Kitty Hawk down – megszűnik a márka

Szomorú, rövid posztban jelentette be június 3-án a Kitty Hawk gyártója, hogy nem folytatják tovább. Hogy ez mennyire ideiglenes vagy végleges, az majd később derül ki.

A kínai cég 2012 óta 100-nál több készletet jelentetett meg, főként 1:48 és 1:32 méretarányban, köztük a Jas-39A/C Gripent, magyar matricákkal. Az utóbbi években sorra adta ki az új szerszámos készleteit, 2021-ben is elkezdődött már a WZ-10 helikoptermakett gyártása.

A gyártó makettjeit azonban sok kritika érte amiatt, hogy az apró pontatlanságok mellett számos alakhibás, vetemedett, rossz illeszkedésű darabokat adnak, más alkatrészek pedig a rossz csomagolás miatt sérültek kerülnek a makettezőkhöz és mindez nincs arányban a kitek árkategóriájával.

Ian Gaskell 1:48-as Kitty Hawk Su-17/22 Fitter makettje lengyel színekben. Forrás: Flickr, teljes cikk: Model Aircraft magazin 2019/10
Ian Gaskell 1:48-as Kitty Hawk Su-17/22 Fitter makettje lengyel színekben.
Forrás: Flickr, teljes cikk: Model Aircraft magazin 2019/10

Tippem szerint ezek a készletek nem fognak teljesen eltűnni, hanem más brandnév alatt, alacsonyabb áron hamarosan visszakerülnek a piacra.


Ha szeretnéd követni ezt a blogot, azt megteheted a Facebook-on vagy Instagram-on is, de a legjobb, ha az email címeddel feliratkozol a friss posztokra. Előre is köszönöm, hogy feliratkozol a blogomra:
Iratkozz fel

Nézd meg ezeket is: