Makettezés

Repülőgép-makettépítő blog

28 máj

Pápai repülőgépek makettversenye

Írta: Címkék:

Az MH Pápa Bázisrepülőtér, Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület, valamint az „Eskün innen, Obsiton túl” Honvédelmi Alapítvány a pápai ezred megszűnésének 20. évfordulóján, 2020-ban közösen felújította a 9307-es oldalszámú MiG–21MF vadászgépet.

Az alapítvány makettversenyt hirdetett, melynek témája a 9307-es MiG-21MF felújított vagy felújítás előtti állapotban, illetve bármely Pápán szolgált, ikonikus típus/oldalszám makettje nevezhető. Sajnos megkötés, hogy csak 1:48 méretarányú gépeket várnak.

Az elkészült makettek előzsűrizéséhez 2021. augusztus 15-ig fotókat kell küldeni az Alapítványnak messenger üzenetben, ezekből választják ki a 10 legjobbat, amelyeket elhelyeznek a csapatmúzeumban.

Én még gondolkodok azon, hogy induljak-e a versenyen, mert a nyárra sorba állnak a megépítésre tervezett makettek, ráadásul én nem is szoktam 1:48-as gépeket készíteni.

De ez a fotó elég inspiráló, még az is lehet, hogy belevágok:

A 9307-es lecsiszolva, festésre előkészítés közben (Fotó: honvedelem.hu)
A 9307-es lecsiszolva, festésre előkészítés közben (Fotó: honvedelem.hu)

Ez pedig egy tudósítás a 9307-es felújításáról:


Ha szeretnéd követni ezt a blogot, azt megteheted a Facebook-on vagy Instagram-on is, de a legjobb, ha az email címeddel feliratkozol a friss posztokra. Előre is köszönöm, hogy feliratkozol a blogomra:
Iratkozz fel

Nézd meg ezeket is: